fbpx

In de groeiende markt van laadinfrastructuur worden steeds meer aanbestedingen uitgeschreven. Het is voor zowel overheden als bedrijven essentieel om goed voorbereid in te schrijven. Hoe zorg je ervoor dat je als inschrijver opvalt en een winnende offerte opstelt?

Slimme tendersupport voor laadinfrastructuur

Tendertrajecten zijn vaak complex en competitief. Of je nu voor een publieke aanbesteding of een private tender inschrijft: een sterke strategie is cruciaal om te winnen. Voor laadinfrastructuurprojecten vraagt dit niet alleen om technische kennis, maar ook om kennis over de uitschrijvende partij en inzicht over de laatste marktontwikkelingen.

Tender alerts en trainingen

EVConsult biedt tendersupport om organisaties in dit proces te begeleiden. Onze ondersteuning varieert van tender alerts en aanbestedingstrainingen, tot complete ontzorging bij het opstellen van winnende plannen. We hebben diepgaande kennis van de laadinfrastructuurmarkt en begrijpen wat opdrachtgevers belangrijk vinden. Met een bewezen aanpak maximaliseren we de kans op succes voor onze klanten.

Onze bewezen methodiek voor winnende tenders

Wat EVConsult uniek maakt, is onze gestructureerde aanpak en uitgebreide kennis van de markt. Bij elke tender analyseren we zorgvuldig de uitvraag en zetten we de belangrijkste signaalwoorden uit de uitvraag en beoordelingscriteria op een rij. Deze criteria splitsen we op in verschillende onderdelen, zodat we precies kunnen bepalen welke acties nodig zijn om de hoogste score per gunningscriterium te behalen.

Onze methodiek bestaat uit de volgende stappen:

  • We ontleden de uitvraag en onderzoeken de exacte behoefte van de uitvragende partij grondig.
  • We stellen een longlist van maatregelen op om op elk onderdeel van de uitvraag de maximale score te krijgen.
  • De unieke kwaliteiten (USP’s) van de klant worden geïdentificeerd en gekoppeld aan de gunningscriteria.
  • Daarna stellen we een matrix op waarbij we per onderdeel van de uitvraag maatregelen selecteren.
  • Eventuele ontbrekende aspecten identificeren we, en we zoeken naar oplossingen of alternatieven om alsnog maximale punten op dit onderdeel te krijgen.
  • Ten slotte formuleren we de maatregelen helder en concreet, zodat ze voldoen aan de eisen van de aanbesteding.

Deze gestructureerde aanpak heeft ervoor gezorgd dat ons ‘tenderteam’ in de afgelopen jaren vele tendertrajecten voor klanten heeft gewonnen.

Van strategie tot uitvoering

Onze aanpak begint bij een zorgvuldige analyse van de tender uitvraag en eindigt bij een uitgewerkt plan dat volledig aansluit op de wensen van de opdrachtgever. Denk hierbij aan het opstellen van sterke EMVI-plannen, het ontwikkelen van een overtuigende business case en het duidelijk naar voren brengen van jouw unieke kwaliteiten. We bieden ook workshops aan om te bepalen of het zinvol is om op een specifieke tender in te schrijven.

Meer weten over tendersupport?

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie kan profiteren van tendersupport in laadinfrastructuur? Bezoek dan onze uitlegpagina over tendersupport